so sick of love songs.

godmorgon hörrni!
är förkyld och har ont lite överallt. vill gärna bli någorlunda frisk till på måndag, är en såndär person som får total panik när jag missar saker i skolan. jag tänker att hela min framtid kan hänga på en enda dag. inte kul kan jag berätta.

sitter här och lyssnar på min Dance with me? playlist. finns under länkar. den piggar upp lite, är just nu på Jackson 5s I Want You Back. men egentligen är det inte självklart att den piggar upp, den påminner mig om att jag INTE kan dansa just nu. haha, får sukta, lyssna och lära mig franska glosorna. jaja, alla har vi sjukdagar. förhoppningsvis dröjer det ett par månader till nästa förkylning sen. hoppas.

så dagens halloween planer; plugga matte & franska. nån som vill byta liv?
det här var nog mitt tråkigaste inlägg på länge. men deal with it.
/Sabina

when the sun goes down at 4 pm

idag har jag mest strövat runt med emma. vi gjorde som vanligt inget speciellt. hängde utan för Vår Teater och jag ville gå in och uppleva gamla minnen, men emma förbjöd mig. hon är smart hon. det var nämligen några som hade teater där inne just då.

min dator är konstigt, all text ser mycket mindre ut än vanligt, ganska irriterande. jag känner mig grå och trist och förkyld, men Beatles piggar alltid upp. dom är soliga på nåt sätt.
hehe. geek man är.
har inte mycket att blogga om. jo juste, har några bilder tror jag...


det här är min visningsbild på msn just nu. folk tyckte att jag såg helt mongo ut och garvade nog bara. haha, jag säger bara; det kunde varit värre. seriöst. myyycket värre.


en drink som vi gjorde i matsalen förra veckan. det var meningen att.. tja. äsch, jag håller käft istället.


var på NK för typ två veckor sen. hehe, emma och jag kollade efter Johan Palm som vi har hört alltid hänger där. jag gillar inte honom, men vad gör man inte för en vän i nöd. (okej, det var min idé att gå dit. ja, jag är helt obsessed när det kommer till kändisar. vill se vem som helst var som helst. okej, inte riktigt var som helst, man vill ju typ inte se bert karlsson i sin säng.. yash).



yes. nu vill jag ha choklad. men min hemkunskapslärare har förstört det för mig känner jag. hon berättade hur mycket kalorier det var i och sånt... hm. oh happy day.

och förresten: HAPPY HALLOWEEN!
/Sabina

Me, Musique and I.

tänkte berätta lite nostalgiskt om min musiksmak. vad jag har gillar genom tiderna och så.

3-6 år: Abba, A-teens, S club 7 (haha, gillar ju dom fortfarande typ..), låten "boom boom boom, i want you in my room" som man självklart inte fattade vad den handlade om, GES (haha), Björn Skifs, Ted Gärdestad.
7-10 år: Markoolio, Abba. största favoriten vad Carola. I EN ROSA HELIKOPTER! och låtar från lilla melodifestivalen.
11: okej, here we go... Orup. jag älskade Orup köpte skivan "Orups klassiker" och kan fortfarande flera låtar utan till.. herregud, kan inte fatta att jag just skrev det där.
12: Whitney Houston was tha shit. även där kan jag typ alla texter, men kan inte riktigt nå alla toner.. heh.
13: Började lyssna mkt på The Voice. kärade ner mig i Tokio Hotel. lyssnade på fjortisdunk också (typ techno, fyfan). snook också btw!
14: Började gilla Håkan Hellström och Veronica Maggio. hittade fler och fler låtar jag tyckte om och skrev upp dom på långa listor. fortfarande snook.
15: Nu älskar jag allt som jag har i skivsamlingen och Spotifylistorna, speciellt Håkan dårå. och snook håller i sig. och beatles, åh<3 ni brukar ju få ta del av mina playlists ibland :)

och, som en supersnygg övergång, nu får ni nästa spellista av mig!
Roses scars.

gör som förra veckan och skriver upp låtarna så att även ni utan Spotify kan hitta dom.
Forever young - Alphaville
My personality - Eric Gadd
Grace Kelly - Mika
Lady stardust - Lisa Miskovsky
True colors - Cyndi Lauper
This love - Maroon 5
Samson - Regina Spektor
Warwick avenue - Duffy
4 in the morning - Gwen Stefani
My way - Frank Sinatra
Papa don't preach - Madonna
Tim I wish you were born a girl - Of Montreal
I'm like a bird - Nelly Furtado
Another sunny day - Belle and Sebastian
Love hurts - Cher
Coffee and cigarettes - Michelle Featherstone
I want to know what love is - Foreigner

Sådär. är ganska nöjd, hoppas ni gillar den.  och det är alldeles extra viktigt att ni lyssnar på Tim I wish you were born a girl.

Det var nog allt för idag. tror jag. vi får väl se.
/Sabina


Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain

vet ni vad jag såg idag? filmhistoriens bästa film någonsin har bara fått fyra plus i aftonbladet! jag pratar förstås om Amelie från Montmartre. jag förstår inte hur den kunde få lika många plus som svenska filmen Jägarna med Rolf Lassgård i huvudrollen... helt ofattbart! det här är ju katastrofalt dåligt alltså. efter att ha sett dom här bilderna kommer ni nog förstå vad jag menar.


länk


länk


länk


länk



länk

Ni fattar va? det måste ha blivit något tryckfel.
jag älskar den här filmen. har ni inte sett den - se den.

och godmorgon förresten!
/Sabina

le ballon rouge.

nu när min klocka visar på trettioniominuter över tio så tyckte jag att det passade utmärkt att se en kortfilm av Albert Lamorisses. den finaste av dom alla måste ändå vara Le Ballon Rouge, så jag tänkte ge er en chans att få se den just nu. precis här:




se ända fram till slutet. ni kommer inte att ångra er. kan avslöja att jag började gråta. men that's just me.
kram och godnatt.
/S

a day to forget.

Jag är inte en bra fotograf. jag älskar att fota och brukar ha många olika fina fotoidéer i huvudet, men när jag väl ska ta en bild ser det oftast ut såhår:

Dels för att jag inte har råd till någon bra kamera. jag använder oftast mobilkameran på 3.2 eller digitalkameran som inte heller är fantastisk direkt. men idag har jag iallafall försökt fota lite med mobilen. jag vill fånga hur den här dagen kändes. eller samma sak fast med mindre blödiga ord. här får ni se resultatet:






Ja. ingen etablerad fotosession som sagt.
har fler bilder från förbisvischande dagar, men dom får vi ta imorgon eller så.
annars har jag lyssnat på beatles hela dagen. idag var en såndär dag full med känslor som ingen brytt sig om att sätta ett namn på. så varför skulle jag?

gud vad jag alltid ska klaga & dramatisera. är expert på det. men det är ju bara dumt att låtsas vara glad när man inte är det. eller hur? ny spellista kan läggas upp lite när som helst.

kom ihåg; allt du hör är bara ord.
/Sabina

when lady stardust sing...

som vanligt sitter jag ner och "dansar" till mina egna spellistor. Mika just nu. älskar honom, seriöst. men så länge jag gör mina rörelser kan nog ingen älska mig, haha. jag ser för fan inte klok ut, typ sträcker upp armarna och sparkar med benen på lite olika avancerade sätt. haha, borde filma det och lägga ut det, right?

sov inte mycket i natt, satt uppe till två och sov till... ja vaknade ganska tidigt iallafall. men jag har redan hunnit göra lite matte och sånt. men det vill jag såklart inte blogga om, så jävla tråkigt.

om ni inte lyssnar på beatles låten i förra inlägget, så missar ni verkligen någonting. ett tips är dock att inte kolla på videon utan fokusera på musiken... man (jag) börjar garva av deras utseende på äldre dagar. haha.
nä, klart man inte ska skämta om sånt som klassas som heligt. rip lennon och harrison.

nänä. ville mest bara säga godmorgon. är ensam hemma med kattjäveln så jag kan göra lite som jag vill, haha. ha en fin onsdag människor.
/Sabina

i play it again and again.

haha, som ni kanske har märkt så är jag inne i nån slags liten kris här förstår ni. inte så underhållande. jag går som i en dimma och folk som möter mig antar att jag har en diagnos av något slag. nu har det gått så långt att jag lyssnar på Frank Sinatra. crossed the line? oh yes. men jag tycker om honom på nåt sätt. (nån som vet om han lever? skulle inte banga). Nä, skämt åsido som man brukar säga. nu bytte jag till Robbie Williams faktiskt. han är speciell han med. jag har läst att han börjar gråta efter varje gång han haft sex... hehe.. ja, vad ska man säga? gud hjälp mig, som ni märker kan jag verkligen inte vara normal idag. borde inte blogga. verkligen inte.

jaja. eftersom att jag inte kan skriva ikväll så kan vi väl köra ett litet lagom fint repris inlägg från min första blogg. skrivet: 14 Januari 2009.


If I were a boy...

Jag gör som Sandra (www.metrobloggen.se/niotillfem) och skriver om hur jag skulle vara om jag var en kille.

Om jag var en kille skulle jag heta Rufus, bara för att gå emot strömmen. och för att det är världens finaste namn.
Jag skulle ha mörkt, rufsigt hår (utan vax) och ha världens finaste leende, händer och bruna ögon. Lite såhär i ansiktsdragen, fast inte lika perfekt dårå. Snarare lite mer såhär. vad snygg jag skulle vara, tycker ni inte?

Yes, så skulle jag se ut. Och så skulle jag vara smal utan muskler och alltid ha röd-svart randiga tröjor på mig. Och hatt.
Jag skulle le mot dom fulaste tjejerna. Och i min ungdom skulle dom som ser ut såhär och såhär hamna i min obäddade 90-säng efter långa fester. Lite ytlig får jag väl ändå vara om jag ser ut som Nicholas Audsley & Chase Crawford?

Det skulle pågå tills jag var ca 18 år och där med växte upp. Lite senare skulle jag dejta nån som ser ut ungefär såhär.

Jag skulle vara tillsammans med henne av nån konsig anledning. Typ att hon har världens finaste fötter eller så. (och för att jag blev kär såklart).
Vi skulle ha ett on and off förhållande och när hon var som surast på mig så skulle jag gå ut på krogen och drink beer with the guys and chase after girls. haha.

En vacker dag när Rufus var ute på en promenad med sina barn Charlie & Daisy, träffade han sitt ex (Blake Lively). Vi började prata och hon blev kär i mig igen och frågade om jag kunde ge henne en annan chans.
Just då dyker Beyoncé upp (hon har varit och köpt glass). Blake nickar sammanbitet och går därifrån med tårar i ögonen. När Beyoncé frågar vem det där var säger jag "Ingen speciell" och hugger in på min piggelin (Rufus är ganska fattig, jobbar som författare, så han hade bara råd med en 8 kronors glass).
 
Jag skulle ta dagen som den kommer. om nån av mina böcker total-floppar, så skulle jag inte bry mig och vara glad ändå.

Jag börjar ju gillar den där Rufus lite nu. Han är min motsats. Typ. Kul att hitta på sånt här. Hur skulle du vara om du var det motsatta könet du redan är?

Juste, jag glömde nästan!
En gång när Rufus var full låg han med den här killen.

Så kan det gå.
Vi hörs imorn tror jag.
Puss på er<3



There you go. ett gammalt inlägg. ganska kul att jag hittade det ju. var tvungen att ändra lite i det. förut var det direkta bilder i, men nu har jag lärt mig att man inte ska sno från google bara sådär, haha. fick redigera lite helt enkelt.
men men. nu vill jag ha nåt att göra. måla? lyssna på the beatles som jag har fått en så fin hang-up på? kan ju tipsa som en låt speciellt. jag är ju en tönt så jag älskar även tönt beatles låtarna, som She loves you etc. (dock INTE knarkar låten Yellow Submarine, haha). men, för er som är trötta på dom. här har ni nog det vackraste jag hört på länge.


The Beatles - The long and winding road
det bästa är ju att det är Paul som gjort och sjunger den. så underbar. han är min favorit. i filmen 500 days of Summer som jag & Sofia såg idag tycker Summer mest om Ringo.. i mean, say what? haha. jaja.

det blev ett långt inlägg det här trots allt. men fuck it, who cares?
taggar.
/Sabina

fascinerad.

höstlov är mycket användbart kan jag säga. just nu används det till att rocka Tina Turner. haha. har två spellistor samtidigt på g, men det får dröja ett bra tag. under länkar hittar ni som vanligt alla playlists. förlåt att jag tjatar om dom, men just nu är det nog bara spotify och Anne Frank som finns i mitt huvud.

Anne är nog den mest intressanta personen som någonsin skrivit en bok. resten av författareliten kan ju bara försöka att ens komma i närheten av vad hon har åstakommit. visste ni förresten att Anne Franks dagbok är den näst mest lästa, icke-fiktiva, boken. kommer på andra plats efter bibeln. 
jag hittade en väldigt cool sak för ett par dagar sen. check:


Den enda existerande filmen som finns på Anne Frank. det är hon som lutar sig ut genom fönstret. det är inte klokt. sjukt spännande. jag borde nog bli historieforskare om andra världskriget eller nåt, haha. det är ju bara helt fantastiskt. 

fast allra helst vill jag bli regissör. som Tim Burton eller Sofia Coppola. dom flesta regissörer har ju börjat som skådisar... skulle inte ha nåt emot det heller, hehe. men man vet ju aldrig. om man har talang eller inte. antagligen går drömmarna in genom ena örat och ut genom det andra. som med allt annat. antagligen hamnar jag på nåt kontor nånstans och får ett sånt där jobb som man inte kan svara på vad man jobbar som om nån frågar, för man vet liksom inte. det vore ju synd.

egentligen vill jag bara leva. men det ville ju Anne Frank också, förstås.
RIP.
/Sabina

Anna, du är alkoholpåverkad, gå ner!


Systembolaget - Festen

Haha, alltså jag säger bara: dom som har gjort reklamen är genier.
/Sabina

Red apples from orange trees.

Sunday.
En ny spellista ska ni få just denna minut. Skriver upp vad den innehåller för er som inte har Spotify:

The Beatles - Can't buy me love
Alanis Morissette - Ironic
Francoise Hardy - Tous le garcon et le filles
Bruce Springsteen - Hungry Heart
S club 7 - Never had a dream come true
Blondie - One way or another
Queen - Somebody to love
Richard Cookie Thomas - Hallelujah I just love her so
George Shaid - Jag tror jag är kär
Sara Bareilles - Love song
The Pete best four - I'm gonna knock on your door
Lily Allen - Smile
P!nk - Just like a pill
Sean Kingston - Beautiful girls
The Hellacopters - I'm in the band
Ted Gärdestad - Oh vilken härlig dag

Sådär. Ganska fin tycker jag faktiskt. Hoppas att ni tycker om den. Här är den:
Red apples from orange trees.

Juste, att Sofia har just flyttat kanske borde nämnas, så det är nog därför hon inte bloggat på ett tag nu. Grattis till henne iallafall :)
Kram på er, och ha en fin söndag.
/Sabina



UPDATE:

ca 30 minuter senare. när vi ändå är inne på musik. klicka här. Låt som inte finns på Spotify.
/ds.

next in line.

lyssnar igenom min nya spellista för att se om den är synkad bara. kan ta ett tag (ca 54.1 minuter). 16 tracks. ändrade lite i sista sekund här, men nu är jag nöjd. tror jag. den kommer upp senare idag eller imorgon.

åh, har sett Anne Frank klippet här under typ sjuttielva gånger ju. jag skrev att ni bara skulle kolla ca en minut in i klippet, men ni får gärna fortsätta lite längre sen. bry er inte om dom vuxna som snackar, för sen kommer Peter van Pels in i rummet och det är bara så otroligt gulligt... ni får se själva.

gud, jag är ju helt kär i honom nu! senaste crushen liksom. var tvungen att googla (som vanligt) och kom fram till att skådisen heter Nicholas Audsley och ser ungefär ut såhär förövrigt. åh.

nej, nu skärper vi oss. var var jag nu då? jo, kolla på det klippet iallafall.. eller var det där jag var? får läs om allt, hang on.. aa men juste. spellistan kommer sen också... oj var jag sluddrar över tangenterna nu alltså, får sudda hela tiden.. vad är det med killar egentligen? det borde finnas nån slags lag på hur bra man får se ut.

äsch. jag ger upp. det ingen idé att skriva mera. nu vet ni iallafall.
/Sabina

they're telling us things are going to be alright.

Kolla på det här klippet, fram till ca 01.00. det är nog det vackraste jag sett.


Ur: Anne Frank - the whole story.
det är Anne Frank & Peter van Pels det där. han är så kär i henne att han knappt kan prata. så himla fint bara.
hela filmen finns på youtube. håller på att kolla på den nu, för andra gången.
/Sabina

inspire me.

inspiration! jag får så mycket så mycket av bloggar och musik. just nu har jag världens idéer till olika tavlor. snart rinner det nog över här i hjärnan.

en spellista på mitt spotify konto heter just nu Coming up. ska döpa om den och langa ut den här. imorgon? i helgen? we'll see. imorgon är jag ledig och ska sova i sjuttioelva evigheter. fyfan vad skönt. och så ska jag måla såklart. är ledig från och med nu och tio dagar framåt. lite plugg är nödvändigt ser jag... men inte imorgon. börjar som allra tidigast på måndag om jag inte har nåt bättre för mig då.

åh vad jag älskar min musiksmak. haha. men vad tycker ni? ge gärna kommentarer och önskemål till spellistorna. men dom är ju mest till för att ni ska bli inspirerade såklart.

haha. nicklas hocker är för jävla skön. kolla bara:
http://www.youtube.com/watch?v=_AlgrgUIE7k&feature=player_embedded
haha, kan inte sluta garva. hehe...

men vi hörs. helg för min del! go fuck yourselves losers! (alla som inte har helg nu vill säga).
/S

confessions of an unsympathetic geek.

idag grät jag till "Schindlers list". Liam Neeson är ju bara för bra (ja, jag har kollat upp hans namn hehe). håller på med ytterligare en spellista här, men det får vänta ett tag tror jag. måste redigera den och så kanske de kommer lite för tätt inpå varann med tanke på att Sofia la ut en igår.
okej, jag erkänner. jag älskar That 70's show. den är det bästa jag nånsin sett, eller inte riktigt kanske, men skitkul iallafall. och så är ju Ashton snygg också..

dagens fråga: Varför i hela friden kan jag fortfarande rabbla hela Pippi Långstrumps namn? är jag kvar i en femårings tänkande? är jag ensam i hela världen om detta? blir förvirrad. min fyraåriga lillasyster stirrade chockat på mig när hon frågade mig om hela Pippis namn och jag kunde hela svaret. kan jag stava det också? let's find out.
Pippilotta Viktualia Rullgardina Krysmynta Efraimesdotter Långstrump.
eller? är osäker på det nästa sista och pallar inte googla det just nu. haha. google är fan min lösning på allt. men men. låt oss glömma det här och gå vidare i våra liv.

imorgon är förresten sista dagen i skolan innan tio dagars freedom!

/Sabina


Just in case.

Bonjour!
idag är vi glada, det är jättesnart höstlov. och då vill jag samla höstlöv och plocka kastanjer, som jag gjorde på söndagar i oktober och november när jag var i 7 års åldern. annorlunda tradition kanske? jag och min familj gick ut till en park men såg till att vara hemma till 6 då det var barnprogram och dags att dricka varm choklad. självklart skedde inte det här exakt varje söndag, så regelbundet är jag inte uppfostrad, haha.

bloggvärlden är helt galen egentligen. det finns som olika ligor, vita och röda rosor liksom. vi har fjortisbloggare, businessbloggare och finbloggare. jag gillar finbloggarna mest. sen finns det ju några bloggar som är svåra att kategorisera. dom som är varken eller. dom som låtsas vara finbloggare men egentligen bara är ute efter att vara business bloggare. vissa är så skickliga att de kan fejka sina skrivkunskaper till och med. hm... fler bloggkategorier finns såklart, bland annat vardagsbloggar, musikbloggar och fotobloggar. och så finns det dom som försöker skapa en alldeles egen kategori. en del är bara helt patetiska och en del lyckas. vet inte vad våran blogg tillhör för kategori... svårt att säga. vad tror ni?

lyssnar på Sofias spellista här iallafall. Bowie är aldrig fel. väldigt bra.
engelska plugg? vet inte om jag pallar. är ändå ingen idé, vet inte alls HUR jag ska plugga. men nu ska vi inte prata om sånt tråkigt.
över halva höstterminen har gått. bara tre fjärdedelar kvar av skolåret. min tid i grundskolan är snart slut. ofattbart. lite läskigt. men mitt liv kommer bli galet grymt, för det har jag bestämt.

/Sabina

Magic tomorrow

Hej! äntligen tillbaka ;-)
Förlåt att jag inte har skrivit på så länge, låvade ju att lägga upp min spellista i typ fredags... har inte hunnit.

Här är den iallafall:
Magic Tomorrow

lite konstig kanske... hoppas att ni iallafall kan lyssna på den utan att tappa öronen ;-)

Ska försöka att bli bättre på att uppdatera, kanske lyckas jag eller också inte.
det är iallafall höstlov snart! 2 mornar kvar att gå upp, innan friheten i en vecka! :-D

Hejdå
Sofia

Truth be told I miss you. Truth be told I'm lying.

Jag borde plugga historia men inbillar mig att jag kan allt. ungefär iallafall. jag orkar ingenting alls just nu, det är så nära så nära till höstlovet. och i såna lägen brukar jag ge upp.



Bilder: precis dagarna då sommar blir höst ni vet.

jag undrar varför jag vill vara som andra? en del iallafall. man vill verkligen skriva, foto och vara precis som till exempel Sandra Beijer. eller vad man nu har för förebild. egentligen borde man satsa på att bli en sån själv. en som folk kanske kan ha som förebild. bara lite? om dom vill.

idag fick jag ett par stickade sockor av mormor och morfar på posten. ganska så fint faktiskt. och absolut värt att nämnas.

och kom ihåg:
man vet aldrig när man tvingas döda ett barn.
det lärde jag mig på svenskan idag.
/Sabina

it's our little secret.

Måndag morgon. Simon & Garfunkle har just räddat dagen.

Godmorgon.
/Sabina

maybe.

det är söndag och jag sitter här och funderar på när världen tänker gå under. kom fram till svaret: snart. men först vill jag hinna bli 17. vet fortfarande inte varför. men jag vill fan bli 17.

blev inte mycket plugg i helgen, dels för att jag inte har så mycket att plugga till. och dels för att jag inte pallade. har börjat lite nu. man kan ju inte satsa i alla ämnen liksom...

jag måste citera en kompis lite smått: "asså, man har ju många vänner och allt.. men ändå känner man sig så jävla ensam." är beredd att hålla med henne. så jävla ensam, mitt i allt.

dom säger att gud aldrig ger en utmaningar i livet som man inte kommer klara av. att man endast tvingas gå igenom det som just man själv borde fixa. jag undrar om det är sant. kanske. kanske inte. beror ju lite på gud också. om han finns eller inte liksom.

när slutar man vara tonåring? är det när man är 20? för att ens ålder inte slutar på -ton då längre? är man vuxen då? jag både vill och inte vill bli vuxen. jag vill bo nånstans i en fult inredd tvåa och leva på tomatsoppa. och visst lockar det att få klara sig helt ensam. men jag vet inte... pengar är ju en svår fråga också. har inga alls. borde börja sommarjobba eller nåt.

nä. nu måste jag nog plugga eller nåt.
sov sött.
/Sabina

I skuggan av Skugge? Nej inte alls.

Många är ledsna. för att Linda Skugge inte finns längre. inte den skugge folk lärde känna då, för ett tag sen (osäker på årtal). folk är ledsna för att Linda inte är feminist längre, för att hon inte skriver vackra och äkta texter om brustna tonårshjärtan längre. jag har läst ett par gamla rader, och visst är de underbara. men vad gör det att hon inte är på samma sätt som hon var?
vi har ju alltid Annika Marklund. Och Sandra Beijer. och det räcker bra för mig.
vad tycker ni?
/S

just please don't get me wrong.

haha, jävla tönt man är, dansar till sina egna spellistor. fyfan, skjut mig,
men det är fredag. så puss på er. ut & lev för helvete! FORTSÄTT UTAN MIG! hehe...
ni får ha det.
/SW

True light

Hej hej :-)
Som ni ser la jag upp en ny profilbild nyss :-) den som Sabina la upp här förut, jättefin, från när jag och Sabina alltid satt på bryggorna här i Hammarby Sjöstad :-)

No:n är klar nu. ett ord: skönt. ingen kemi att plugga nu på ett tag. känner mig helt seg.

tråkigt inlägg. men ni får min spellista imorgon tror jag, eftersom ni fick Sabinas idag. Som var jättebra förresten ;-)

Hejdå, och puss

Sofia

Where the truth lies

jag är rädd att det kanske blir en playlist bomb här nu snart, eftersom att Sofia verkar vara klar med sin också. men men, i think ya can handle it.

jag bad mina föräldrar om lite feedback på min mya spellista, vad dom ville ändra och sånt. mamma tyckte att Mrs Robinson skulle raderas och pappa kände att Aha gör "svindåliga" låtar. men men, jag gjorde som jag ville, haha (vad annars?). här har ni iallafall resultatet, lämna gärna kommentarer om vad ni tycker.
den här gången går den under titeln Where the truth lies. (taget från en film med colin firth haha).
enjoy!

(för fler spellistor; checka länkarna där nere i menyn)
/Sabina



UPDATE:

appropå profilbilden här bredvid! sofia, jag hittade ju bästa bilden, men den är på sne... ville visa den iallafall, himlans fin.

haha, aaw, var bara tvungen, sorry.
/S

Magic snow

Hej hej! :-D

Har läst kemi hela eftermiddagen nu, prov imorgon... hoppas att det går bra. Jag är helt slut i hjärnan nu. längtar tills samma tid imorgon! kemiprovet klart, herregud va skönt!

jag är snart klar med en spellista, ni får ursäkta att det tog så lång tid, men om man går i nian så är det mycket plugg, och då hinner man inte.

Till Sabina:
för det första:
Jag tycker inte att du såg ut som "salig och allmänt överlägsen idiot" ;-) men om du vill att vi ska byta bild så gör vi det. Variation skadar ingen ;-) lägger du upp en ny?

För det andra:
mina inlägg är inte särskilt intressanta ;-) plus att jag inte uppdaterar så ofta. du är en mycket bättre bloggerska än jag! :-D jag tror inte att jag har högre iq än du! ;-)


okej, nu måste jag säga en annan sak.
såg ni hur mycket det snöade idag?! jag säger bara: var tog hösten vägen? jag ville ju fota hösten 2009 mer än jag gjorde. nu är det ju ca 0-3 grader när man vaknar och frost på marken.
aja, vill ni se några bilder jag tog iallafall? svar: ja.




den här var ju iochförsig från i typ augusti, men men. den e fin ialla fall.


Godnatt

Sofia


varning för pms inlägg.

(pms kan även stå för plugg, måste studera- syndromet. man blir irriterad, arg och det värker i magen)

Jag sitter och granskar våran profilbild här på bloggen (som är ca 1,5 år gammal, reds. amn). jag har kommit fram till att jag ser ut som en irriterande, "salig" och allmänt överlägsen idiot. kan vi byta bild snart sofia? ;)

alright, jag lovar, snart snart kommer spellistan upp. nu har jag till och med döpt den. framsteg! och ett fyndigt namn är det också, hehe.. (ta det med en nypa salt, låg låg låg humor).

så... jag märker skillnaden på mig och sofia nu, jag har en speciell tvångstanke - jag bara måste uppdatera varje dag och fuck it - jag skiter fullständigt i hur det blir!
sofia sätter kvalitet före kvantitet och uppdaterar när hon känner för det, och gör det då väldigt bra. men så har hon ju högre IQ än mig också, haha.

äsch. vad fan ska det bli av mig? jag vill skriva men kan bara ibland. jag vill måla med får aldrig till det. jag vill dansa men jag kan inte överhuvudtaget. jag vill så jävla mycket. men i brist på kunskap faller drömmar lätt i kras. ser bara en utväg: bli stadsminister. dom kan tydligen vara hur jävla dumma i huvet som helst nu för tiden.

/S

sodapop!

Hola!

knarkar Stupid Cupid här.. egentligen skulle jag vilja ha med den på all världens spellistor, men det går ju inte såklart. den jag har på g här är ganska bra än så länge, men det är nåt som inte stämmer... jag får alltid lite ångest när jag tvingas "kill my darlings" för att få listan lite bättre. jag vill bara pussa skämen och säga "men nästa gång, då blir du allra först!", för om jag skulle ta med alla låtar jag gillar så skulle ni ha en kilometervis lång playlist. men men, som sagt, nån gång i veckan får ni se resultatet!

no-ämnena är så sjukt svåra att plugga till.. anledningen till att man inte väljer naturprogrammet liksom. men no är ändå ganska kul på lektionerna, det är ju bara tentorna som är det jävliga. so är ändå lite mer intressant, en helt annan sorts fakta. men det beror ju på vad man gillar så klart (och hur mycket energi man pallar slösa på att veta saker om atomer).

ni får ha det så bra, jag ska (som jag så snyggt hintade om nyss) plugga kemi nu.
/Sabina

bild: flera veckor sen, innan jag tonade håret.

padam padam.




jag tror inte på Gud, men jag har en stark tro på Audrey Tautou. hon kan vara världens bästa skådespelerska. jag menar, kolla bara på Amelie Poulin. kan ni tänka er någon annan göra henne lika bra som Tautou gör? nej men precis.
jag fick iallafall lust att rita av henne i somras, på min födelsedag exakt ser jag nu, när jag satt i en stuga tre veckor i sträck (åkte därifrån halvdöd). den här är från omslaget till Ensemble c'est tout, efter geniet Anna Gavaldas bok som jag fortfarande inte hunnit läsa ut än.
förresten så tycker jag att det är så mycket roligare att rita karikatyrer, när man målar ansikten, än att försöka få allt på exakt samma plats som det är i verkligheten. det här är iallafall menat lite som en karikatyr. kolla handen bara, haha.

orginalet:


arbetar för övrigt på en spellista till er. men jag vill att den ska vara speciell... även om det är svårt. kommer upp nån gång i veckan iallafall. just nu heter den "på g" i mitt spotify konto, hehe.
/SW

Bugsy Malone

det finns en film som heter Bugsy Malone. den är från 1976 och regisserad av Alan Parker.
Bugsy Malone är en liten kille som är huvudpersonen i det hela. han blir kär i Blousey, som vill bli sångerska på skruken Fat Sams krog. där sjunger även Tallulah, som försöker sno Bugsy från Blousy (men det är väldigt oskyldigt). det hela går ut på en slags lek dom leker... lite kalle blomkvist feeling, haha. Ja, inte så bra berättat kanske, men försök att se den! den är så mycket bättre än jag kan beskriva.
...dels för att det är en massa bra låtar i den:


bugsy (scott baio) & tallulah (jodie foster)
lyssna mer här

/S

My hands are starting to get cold

Tjena världen, en sådan underbar söndag!
egentligen gillar jag inte söndagar, söndagar = läxdagar. vilket inte är kul...

vad har ni gjort idag då?

jag har lagt upp en ny profilbild nu, e den okej Sabina? annars byter vi :-) tyckte den va fin, från typ i sjuan, tror jag, när vi satt på kajen och sjöng ;-)

måste tillbaka till NO:n nu... kemi vet ni, lite svårt att förstå ibland.

visar en bild från idag :-)


Hejdå!
Sofia

Smile.

Godmorgon!

eftersom att publishme på nåt sätt krånglar så pass mycket att det inte går att byta profil bild, (Sofia, försök du också!) så får ni väl se mig och sofia på annat sätt. här:


ja. tagen i typ april i år.
ni får ha en fin söndag! själv ska man plugga kemi...
/Sabina

kan du älska mig?

som huckleberry älskar floden. som fången älskar flykten. som studenten älskar att drömma. som romeo älskar julia. och som jag älskar dig.

(sorry, var bara tvungen att lägga in dom finaste raderna i hellströms "romeo" låt)

bloggen går ju riktigt bra här, blev mycket bättre när sofia hänkade, tycker ni inte? :)
idag har jag köpt rosetter. två rosa, två blå. hoppas dom kommer till användning. just nu är jag helt inne på vintage etc, och har bestämt att nästa gång jag får tag i pengar så rusar jag direkt in i Beyond Retro. åhåhåh, det är så fint! jag älskar deras tyllkjolar, vill verkligen ha en sån!

en liten fråga bara... är jag den enda tjejen i världen som fullkomligt avskyr att köpa skor? vet ingen annan. jag får en panik känsla just bland skor (kan vara gåi17cmklackar-syndromet, vet ej). jag klarar inte av det. det är så jobbigt att köpa skor bara. samma sak med jeans. alldeles extra hemskt när jeans inte passar... ni fattar va? jaja.. jag har nog lite mer XY i mig än andra tjejer kanske, haha..

idag är det sverige-danmark matchen. go danmark säger jag bara.
/SW = sabina btw


les couleurs d'Octobre

klockan är tjugo i tio and i'm up! amazing. har en spellista till på g, men det får vänta ett par dagar, annars blir det ganska tjatigt. men hörrni, profilbilden har uppe går typ inte att byta, askonstigt..

nu är det höst 2009. hösten 2008 var fin, har har jag två bilder från den:

c'est moi.

oui oui. vi hörs sen, nu tillbaka till skapandet!
/Sabina


the lake, the flowers and the sweet, sweet candy

Hallå allihopa!

har inte gjort någon playlist till idag, men jag tänkte visa några bilder som jag tog i sommras.

Tagen vid sjön på mitt landställe, i slutet av sommaren.




godisar som såg så goda ut, så jag var tvungen att ta lite kort ;-)



Lite bilder tagna av min kamera Nikon D40 D60.
hoppas att ni får en fortsatt bra fredag. nu ska jag tillbaka och titta på Idol, gör et ni me. Heja Tove, Erik och Erika!!

/Sofia

magic waves.

Fredag.
Jag älskar morgonen på fredagar. man vet att det är precis precis nära till helgen och då får man vara ledig. sp jag går till skolan, och vägen dit är inte lång för mig. jag går förbi 7eleven, där i från doftar det alltid nybakade kanelbullar, och förbi konsum mittemot. Sen går jag längst gatan ner bara. ja, fredag alltså. underbara dagar.

vilken bra spellista Sofia hade gjort förresten! i den hittar ni ju The Cures låt Friday I'm in love, passar bra idag. Jag har också en playlist på lager här! kan lägga ut den redan nu förresten.
here you go.
den heter Dance with me? och innehåller 18 tracks. 7 av dom har orden "dance" (eller någon form av det) i titeln. den viktigaste att ni lyssnar på är Lionel Richies "Dancing on the Ceiling". ni kommer inte ångra er! så, slit den med hälsan. kommer upp bland länkarna nu också.
/Sabina


Explorius

Hej hej alla glada människor här i höst sverige! Det är Sofia som skriver!

mörkt på mornarna, kallt, halsdukar och orangea löv- Oktober
härlig månad för de som gillar orange!

efter som Sabina och jag har tänkt att göra det här till en playlist-blogg, så kan jag ju börja här med att lägga upp en playlist...
Explorius
lite blandade låtar, ni kanske hittar något ni gillar? ni får väl se.

konstigt inlägg kanske, men det får ni acceptera. är man trött så e man.
nu ska jag gå och äta.

Hejdå.

/ Sofia

listen.

idag tror jag att min vän Sofia ska börja blogga lite här. hoppas! vi tänkte omvandla den här bloggen till en äkta playlist blogg, hoppas att ni inte tröttnar ;) men jag kommer nog blogga lite som vanligt också såklart. jag menar, man är ju ingen musikautomat. även om man önskar... ;)
/S


bonne nuit tout le monde.

klockan är bara tjugo i tio... jag måste sitta uppe och plugga lite mer men hade gärna däckat i sängen nu ska ni veta. att plugga franska är nog värt det trots allt. tänk så fint att kunna, iallafall lite grann. att kunna franska på samma nivå som man kunde engelska i sjuan kanske skulle gärna räcka för mig. det är ju riktigt bra. ett så vackert och kompicerat språk alltså. jag tror inte att jag kommer ångra mig om jag sätter mig och lär mig dom här glosorna nu. tror ni?

förresten, tipsa mig gärna om musik. behöver inspiration här!
/S


follow your stupid dreams.

Bonjour mes amies.

jag är ledsen, men allt jag tänker på just nu är SPELLISTOR. på spotify då alltså. ska jag berätta en "smart" grej jag gör? jo, jag gör så här på spotify; jag skapar två spellistor, en med snabb musik och en med lugnare. det underlättar enormt mycket när man sen ska göra en riktig playlist. då kan man mixa hur man vill. jag brukar också radera dom låtar jag använt till mina små spellistor från dom två stora. förstår ni? ett litet tips bara. mitt drömjobb just nu är playlist-maker. nån som vet vilken utbildning så behövs..? haha. keep dreaming sabina ;)

(ni hittar som vanligt mina playlist i nåt inlägg här lite längre ner. och nu fick jag världens ide! jag kan lägga upp dom där nere på bloggen ni vet, där det står "länkar"! bra va?)

nä, nu ska jag göra det som alla tråkiga vuxna har bestämt att vi ungdomar ska ägna all vår fritid åt. gissa tre gånger.
/S


UPDATE:
där det står "länkar" så finns nu även länken till den där låten som jag tipsade om förut. den heter "Trace of you".
btw, jag har ett par playlists på g här. en som har existerat länge och några som jag har lite idéer till, kommer nog upp här i helgen. vet inte om det märks, men jag tänker verkligen till inför varje lista. det är svårare än man tror att få låtar att gå ihop, kollar alltid introt och outrot på varje låt så att de ska passa någolunda tsms. hoppas ni gillar dom :)

paint the world pink.

Jag har inga hål i mina tänder. bra. eller, jag har ju typ fyra sen tidigare, men inga nya iallafall. ska jag gå in närmare på ämnet?

nej.

jag sitter här och lyssnar på fransk musik. like it. och pluggar franska. don't like it so much... ironiskt egentligen. jag vill ju förstå vad som sjunger såklart, och jag vill ju kunna tala flytande. men asså, finns det inget annat sätt att fixa det på? jag orkar seriöst inte plugga.

nä, nu pratar vi inte mer om det. det är Oktober nu, för er som missat det. så ÖPPNA ERA PLÅNBÖCKER OCH GIVE SOME MONEY TO CHARITY! bröstcancer fonden syftar jag förstås på. jag ska köpa ett rosa band snart. visst ska ni också?

/S

when you feel nothing at all.

förresten har jag gjort en playlist! den var från början tänkt till att muntra upp sandra lite, nu när det är höst och allt. (jag tycker att det är jättekul att göra playlists till specifika personer, har gjort ett par faktiskt. beställ gärna om ni vill, haha) men vem som helst får lyssna såklart. check it out.
här.
enjoy!
/S


UPDATE:
här är förresten min förra playlist. (som btw har fått en nykomling! den heter Le champs-élysées och är helt underbar!) kommer med fler snart. det här är bara så kul! *overhappy*
puss.



en randig kind.

det är nåt speciellt med åldern 17. jag vill så gärna bli just 17. alla verkar vara så glada i den åldern. har vant sig igen vid sin skola och verkar ha allmänt kul. livet börjar på nåt sätt. lite eftersom att man snart ska fylla 18 då kanske?
jag undrar just om det känns såhär kanske:

Veronica Maggio - 17 år

Ja. den åldern blir ett frågetecken. jag vill bli sjutton år. och det kommer jag bli. om två år. då har jag 365 dagar på mig att leva till fullo som sjutton åring. för sen blir man aldrig sjutton igen. och jag kommer heller aldrig bli femton igen, för jag väl fyllt sexton. man kan inte spola tillbaka tiden, hur gärna Cher än vill.

äntligen förstår jag ordspråket Carpe Diem.
/S

Goodmorning honeybees.


Foto: jag. för längesen.
/S

Do you wanna dance?

Söndags-storyn. om man vill kalla det så, haha.

Jag gick på balett en gång i tiden. två terminer. jag var ca 6 år gammal och hade en rosa dansdräkt. jag dansade i ett stort grönt hus, kallat balettakademin här i Stockholm. varje söndag klockan tolv. med min pappa eller mamma, i en blå buss. jag gick tillsammans med ca tio andra flickor.
en gång var jag ledsen innan jag skulle till baletten. jag sa att läraren var elak och att jag inte ville gå. det var höst. vi åkte dit iallafall och jag fick lite godis efter baletten. jag trodde att det skulle bli bättre då. att jag skulle orka gå dit. men det blev inte så. balettläraren hette Cecilia (det minns jag för att jag har en kusin som heter det) och det fanns en pianofarbror som satt och klinkade medan vi dansade. Cecilia hade svart kort hår, långa ben och talade jättehögt, men ändå förstod jag aldrig vad hon sa. jag visste inte var position och piruett var. jag var inte vig, och inte vågade jag göra något heller.
Jag hade lockigt ljust hår som en frisör klippt alldeles för kort, det täckte bara halva öronen. och så blev det jul och vi skulle ha Lucia uppvisning. Cecilia bestämde kvickt att den sötaste flickan med längst hår blev Lucia. hon hette Veronica och hade redan tappat åtta tänder. jag var någonstans i mitten. för att inte förstöra tåget, trodde jag. jag förstod inte vad man skulle göra. kände mig mest som en outsider.
 
Efter varje lektion hade vi avslappning. då skulle man ligga på rygg på golvet och Cecilia gick runt och tog tag i ens fot och lyfte upp den högt högt upp, för att se om ens ben var "mjuka som kokt spaghetti". mina ben var stela som brödpinnar sa hon och skrattade. jag var sex år och förstod ingenting. jag blev ledsen för allt på den tiden, så jag tog förfärligt illa upp. men vågade inte säga något, såklart.
hemma grät jag när jag skulle öva på min läxa. en läxa var att gå med en bok på huvudet utan att tappa den, för att få bättre hållning. min mamma försökte hjälpa mig, höll i boken i början, försökte med både tyngre och lättare böcker. ingenting funkade. efter tio meter tappade jag alltid boken igen. så jag gick till baletten utan att ha klarat av läxan.
Jag kände mig allmänt oduglig, vågade knappt vara med på idrotten i skolan, grät så fort jag inte klarade ett mattetal (ända upp till fyran höll det här på) och valde ibland själv att gå ensam på rasterna. jag tyckte att alla i min klass var så duktiga och söta. själv hade jag för kort hår, var för spinkig och hade haft glasögon ända sen sexårs (haha, tänk er själva att dansa balett med glasögon förresten). jag skyllde allt på baletten. blev ledsen så fort nån nämnde den och bråkade mycket hemma, just för att jag inte vågade säga nåt i skolan.
 
Såklart hade jag en del fina vänner också, blev bjuden på kalas. men jag visste aldrig riktigt hur man skulle behandla vänner, människor. jag visste bara att man inte får slåss och inte prata högt och säga elaka saker. så en del såna smällar fick min familj ta tror jag väl. tillslut förstod ju mina föräldrar att jag inte kunde gå kvar på dansen, och jag slutade där. men allt det här följde mig länge. jag gick ett litet tag på handboll, det gick inge vidare. vågade aldrig göra något. stod stilla mitt på planen och bet på naglarna.
men i fyran började jag på teater. jag tyckte att det var så otroligt kul, även om jag var blyg det första året. jag lärde känna folk där, och förstod hur att det var som dom jag ville vara. jag ville hitta mig själv och bli någon. nån som var rolig som dom. så i femman skaffade jag linser för att få en omstart. för första gången i hela mitt liv tittade en pojke på mig på stan.
 
Jag tog tag i teatern och såg till att få en relativt stor roll i nästa årets pjäs. jag fick vara en göteborgsk fiskargubbe som hette Torsten. jag tyckte att det var så fantastiskt kul - raka motsatsen till en ballerina. jag fick jättemycket beröm för mig insats - av både teater läraren Pia och av publiken. sedan rullade mitt liv på. jag var med i två teaterföreställningar till - alla lika kul. jag gick ut sexan. där hände det också grejer som fick mig att inse vissa saker.
and here i am. femton år. går i nian. oroar mig för läxförhör, killproblem och vem som är kompis med vem. som det ska vara. jag kommer aldrig mer behöva oroa mig över vem jag vill bli, vem jag är. jag tror inte att jag någonsin kommer tvivla på det igen. jag är den jag är. det finns motgångar och framgångar. men jag är den jag är. många har tappert försökt ändra på det, på mig, men de har aldrig lyckats. jag står kvar. jag är inte alltid trevlig, glad och modig. klart man känner sig vilsen ibland. men just nu, ikväll, är jag fan det. mig själv.

Jag gjorde varannan fet text och varannan icke-fet, för att det ska vara lättare att läsa.
(detta är inte menat som en slags sympatitext, bara en liten berättelse om hur det kan vara. några år av ett livet, helt enkelt)
/S


Vill tillbaka.

Idag var det exakt en månad sen Hellström på grönan. Nostalgi... jag skulle gå och se honom om det så krävdes varje vecka. det är värt det, promise. få är så bra live som Håkan.

Önskelista:
Håkan konsert
Att Håkan släpper en ny skiva
Att jag kommer in på den linjen+skolan jag vill
Att jag kommer få bo i Gbg minst ett år av mitt lilla liv
Att jag får plugga på nån högskola sen eller liknande
Att lågkonjukturen går över snart
Och att jag då kan få det jobb jag vill ha i framtiden

Barn & skit behöver vi inte ta nu.
/S


made me look for a trace of you any point of view

Jag måste bara visa er den här:
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/404053


Det är outrot till den fina norska serien Himmelblå. Låten heter Trace of you och Martin Horntveth har skrivit den. Ganska fint på en sån här gå lördag, eller hur?

/S

explain why, please.

Jag känner mig ond idag, bara så att ni vet.

Jag pallar inte med regler. jag är så trött på dom bara. man får tydligen inte säga vad man tycker varken om eller till människor. slänger man ur sig ett "ååh, min pappa är sjukt jobbig!" så ska det alltid komma nån "nää.. nämen det tror jag faktiskt inte att du menar på riktigt." jag menar herregud människor, jag pallar inte! jag får migrän av er. att det ska vara så jävla kyskt, politiskt korrekt och borgeligt att man S-P-Y-R!!! jag kan inte leva så. fattar ni? KAN INTE. det funkar inte - svordomar etc. är ett sätt att uttrycka sina åsikter, ett jävligt bra sätt dessutom. könsord fattar jag ju, såklart, det kan man ju inte gå runt och säga. men svordomar, asså vad vill ni att jag ska göra? hugga av stämbanden? jag pallar inte. jag blir galen.

förlåt, men jag var tvungen. men, som Jan Guillou en gång skrev; en gång sen aldrig mer. du är onskan själv och sånna som du måste förgöras.

(nu i efterhand har jag iofs fått reda på att onskan bara är ljug enligt andra elever på skolan han gick på, och även enligt hans mamma. men janne står fast vid sitt ord. men det sägs ju att han inte kan skilja på verklighet & fantasier. och här har jag suttit och trott på vartenda ord i hela Ondskan i två års tid. haha, vad patetiskt allt är. men Janne hade rätt trots allt tycker jag. onska måste förgöras. ska vi börja med mig?)

/S

RSS 2.0